Школа на Единното учение (заглавен надпис)
Начало
За Школата

Етичен кодекс

Отделения и форми на работа

Дистанционно обучение

За Учителя

Закони и термини

За Учението

Единно Учение

Знаци на Единното Учение

Правила на Единното Учение

Символ на Единното Учение

Слово на Единното Учение

Система от Аркани

Кодекс на духовното достойнство

Библиотека

Статии

Връзки

Новини

Център на Единното учение за енергийно и душевно възстановяване в град Белоградчик

Българската фондация "Център за еволюция на човека", колективен член на международната Школа на Единото учение, през 2007 г. започна изграждането на Център за енергийна рехабилитация в гр. Белоградчик. През 2008 г. на партньорски начала за реализацията на проекта се присъедини Московската регионална обществена организация за съдействие на изучаване на еволюцията и развитието на човека "Единно учение".

Актуална снимка на сградата на Центъра за еволюция на човека

Към настоящия момент строителството е във фаза довършителни работи. Фондация "Център за еволюция на човека" и Обществената организация "Единно учение" се обръщат към всички заинтересовани организации и частни лица с молба за спомоществувателство.

До завършване на строежа ни предстоят следните строително-монтажни работи:

 1. Вътрешни довършителни работи:
  • Довършителни работи в санитарни помещения;
  • Довършителни работи по електроинсталациите;
  • Настилки;
  • Боядисване на стени и тавани;
  • Инсталации за отопление и вентилация;
  • Обзавеждане.
 2. Оформяне на околното пространство и озеленяване

2017
През 2017 г. планираме извършването на следните дейности:

 • Инсталации за отопление и вентилация;
 • Вътрешни електро-инсталации;
 • Инсталации по водопровод и канализация;
 • Мазилки, шпакловки;
 • Настилки.

2016
През 2016 г. са извършени следните дейности:
 • Външна топлоизолация и мазилки по фасадите;
 • Парапети по външни тераси;
 • Вътрешни мазилки и бояджийски работи;
 • Окачени тавани от гипскартон;
 • Настилки от гранитогрес, теракот и ламинат;
 • Облицовки от фаянсови плочи.

Сградата на Центъра за еволюция на човека

2015
През 2015 г. са извършени следните дейности:
 • Довършване на външни тераси – полагане на хидро и топлоизолации, настилка от гранитогрес.
 • Поставяне на PVC улуци за отводняване на терасите.

Гледка от терасата на сградата на Центъра за еволюция на човека

Блисък план на сградата на Центъра за еволюция на човека

Фондация "Център за еволюция на човека"

Фондация "Център за еволюция на човека" е учредена на 14 септември 2001 г. в гр. Видин от духовния учител, писател и целител Зор Алеф (мистично име на Анатолий Александров Руденко-Зор), с цел разпространение на философско знание и обединение на духовното и културно наследство на човечеството, както и за благотворителни цели.

За времето на своето съществуване Фондацията развива широка дейност в България и извън страната, придобива международен авторитет. В нейните отделения се провеждат лекции, семинари, ритрийти, обучения в енергийни и медитативни практики, литературни четения и концерти в София, Варна, Бургас, Видин, а също така и в Русия – в Москва (включително в посолството на Република България и в Българския културно- информационен център), в Санкт-Петербург, в Башкирия (Уфа, Сибай), в Казахстан – Алма Ата, в Латвия – Рига, във Франция – Страсбург, в Кипър – Ларнака и във Финландия - Хелзинки. С помощта на Фондацията в България и Русия са издадени редица книги с автор Зор Алеф за духовно и културно развитие на човека и обществото. Сред тях по-известни са "Възвание към светлината", "Да бъдеш", "Отговори за непосветения" (в два тома), "Свещена терапия" (най-мащабният труд в света за духовно целителство), Йога на словото и Йога на сънищата. Заснети са филмите "Отговори за непосветения" и "Учение за любовта", проведени са поредица телевизионни и радиопредавания

Всяка година Фондацията организира гостуване в България на големи международни групи (над 100 човека), с посещения на културни и природни забележителности на България, лекции и пътуващи семинари из цялата страна и възстановителни програми.

През 2005 г. със съдействието на Фондацията беше организирана практика на студентите от катедра „Геоекология“ на Московския университет в гр. Белоградчик. Практиката беше осъществена под ръководството на професори от същата катедра.

Проект "Център на Единното учение за енергийно и душевно възстановяване в град Белоградчик"

Сградата на Центъра за еволюция на човека в строежПрез септември 2004 г. от общината на гр. Белоградчик беше предоставен парцел (7500 кв.м.) на фондация "Център за еволюция на човека" с право на строеж.

Участъкът се намира в едно от най-живописните места на града, с прекрасен изглед към уникалните Белоградчишки скали, за които френският пътешественик академик Бланки още през 1841 г. е оставил следния възторжен отзив: "Ние бродихме по кръстосали се провлаци обградени с яркочервени скали, поразяващи с многообразие и живописност на формите. Тези уединени или групирани скали може да се сравнят и с египетски обелиски, и с гигантски сталагмити, и с животни, и с кораби, и с къщи. Те се извисяваха от двете страни подобно на някакви огромни вкаменени орли. Нито в знаменитите клисури на Олиул в Прованс, нито в клисурата Канкарбо в Испания, нито в Алпите, нито в Пиринеите, нито в най-живописните планини на Тирол и Швейцария, не се среща нищо, което би могло да се сравни с това, което видях в България до Белоградчик."

Над града се извисяват тракийско светилище и древна римска крепост, построени до непристъпни скали и запазени до наши дни. В непосредствена близост до Белоградчик се намира голямото Рабишко езеро и пещерата Магура, с трикилометров тунел сред сталактитни и сталагмитни ниши и с уникални рисунки на първобитни хора. През май 2015 г. бе откритата за посетители най-красивата пещера край Белоградчик – пещерата Венец.

Целебното съчетание на планински и горски въздух, екологичната чистота на местността и географската отдалеченост на Белоградчик от промишлените центрове и гъсто населени райони създават особен микроклимат, като предпоставка за релаксация и бързо възстановяване. По мнение на специалистите тук особено успешно могат да се лекуват бронхиална астма, алергии и нервни заболявания.

Двуетажната сграда (600 кв.м. разгърната площ), построена по оригинален архитектурен проект, съчетан с естествен природен ландшафт, ще изпълнява функциите на оздравителен и културно-информационен център, а също така и на компактен хотел за посрещане на гости на Фондацията и учениците на Школата. На първия етаж са разположени офиси и лекционна зала с капацитет 100 души за провеждане на международни срещи, научни конференции, симпозиуми, семинари, лекции, музикални концерти, различни културни събития. Откритата веранда (с подвижна стена) ще позволи през лятото лекционната зала да се увеличи с още 100 места. На втория етаж са разположени и кабинети за оздравителни програми, медитативни и енергийни практики, които ще се водят от специалисти. В парка около Центъра ще бъдат построении специални площадки за рехабилитационна работа.

Банкови сметки за дарения

Сметка в евро
Банка: Уникредит Булбанк Видин
гр. Видин 3700, ул. "Цар Симеон Велики" №3
BIC: UNCRBGSF
IBAN (в EUR): BG82 UNCR 7000 1502 2365 27
титуляр на сметката фондация "Център за еволюция на човека"
Сметка в бългрски лева
Банка: Уникредит Булбанк Видин
гр. Видин 3700, ул. "Цар Симеон Велики" №3
BIC: UNCRBGSF
IBAN (в BGN): BG60 UNCR 7630 1019 3023 20
титуляр на сметката фондация "Център за еволюция на човека"

| Начало | За Школата | За Учението | Библиотека | Новини |
Школа на Единното учение